Mon 20/12/2021 - 20:00 Raadzaal
Vanaf januari 2020 wordt het zittingsverslag vervangen door aan audio-opname die beschikbaar wordt gesteld op de website. De Raad dient de notulen van de vorige vergadering goed te keuren.
De Meerjarenplanaanpassing 2022 omvat de strategische nota, waarin de beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties zijn opgenomen. De financiële nota omvat het financiële doelstellingenplan, de staat van het financieel evenwicht en het overzicht van de kredieten. Uit de financiële nota blijkt dat de Meerjarenplanaanpassing 2022 financieel in evenwicht is. De toelichting en de documentatie bij het meerjarenplan geven meer gedetailleerde uitleg over de Meerjarenplanaanpassing 2022. De Meerjarenplanaanpassing 2022 omvat de wijziging van de kredieten 2021 en de beginkredieten 2022.
Er bestaat reeds een lange traditie van samenwerking met OCMW De Pinte rond kinderopvang.
Een actualisatie van de samenwerkingsovereenkomst dringt zich op door wijzigingen in de werking en de wetgeving.
De samenwerkingsovereenkomst Organisator Gezins- en Groepsopvang De Pinte en Sint-Martens-Latem gaat in vanaf 1 januari 2022 en vervangt alle voorgaande overeenkomsten.
In het meerjarenplan 2020-2025 werd de actie ‘Faciliteren kindgerelateerde vragen gezinnen’ geformuleerd waaronder ook het invullen van de nood aan kinderopvang valt. Voldoende opvangplaatsen en kwalitatieve kinderopvang is essentieel en daarom is het opportuun om kinderopvanginitiatieven op ons grondgebied verder te ondersteunen.
Het reglement goedgekeurd in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 4 september 2018 wordt geactualiseerd. Hierbij wordt aandacht besteed aan het afstemmen van de premiereglementen op die van OCMW De Pinte met wie we een intense samenwerking hebben op het vlak van kinderopvang.
De kinderopvanginitiatieven en de groepsopvanginitiatieven in het bijzonder moeten aan strenge voorwaarden met betrekking tot infrastructuur, inrichtings- en veiligheidsvoorschriften voldoen. Sint-Martens-Latem heeft enkele groepsopvanglocaties in huur of eigendom en zorgt voor het beheer van deze locaties. Momenteel is er één groepsopvanglocatie buiten beheer van het lokaal bestuur waar de kinderbegeleiders niet verblijven, maar die wel onder de verantwoordelijkheid van de Organisator Gezins- en Groepsopvang De Pinte en Sint-Martens-Latem vallen. Dit aantal kan bij extra nood aan kinderopvangplaatsen mogelijks uitbreiden. In deze locaties staan de kinderbegeleiders zelf in om te voldoen aan de strenge voorwaarden met betrekking tot infrastructuur, inrichting en veiligheid. Een maandelijkse tussenkomst om aan de normen te kunnen voldoen is aangewezen.
Voor de verplichte digitale administratie, opgelegd vanuit de Organisator Gezins- en Groepsopvang De Pinte en Sint-Martens-Latem, is een maandelijkse tussenkomst voor internet aangewezen voor die groepsopvanginitiatieven.