Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, in het bijzonder artikel 32.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, in het bijzonder de artikelen 32, 277 en 278.
Vanaf januari 2020 wordt het zittingsverslag vervangen door een audio-opname die beschikbaar wordt gesteld op de website.
Enig artikel. Keurt de notulen en het zittingsverslag van de gemeenteraadszitting van 27 februari 2023 goed.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, in het bijzonder artikel 432 - alinea 3.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, in het bijzonder deel 3 - titel 3 over de intergemeentelijke samenwerking.
De statuten van de Intergemeentelijke Samenwerking Westlede (IGS Westlede).
Het gemeenteraadsbesluit 28 januari 2019 houdende aanduiding van de heer Hans Van Hooland als vertegenwoordiger en van de heer Emiel Verschueren als plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering van de Intergemeentelijke Samenwerking Westlede (IGS Westlede).
Bij e-mail van 27 februari 2023 ontving het gemeentebestuur een uitnodiging voor een algemene vergadering van de Intergemeentelijke Samenwerking Westlede (IGS Westlede) op 30 mei 2023 met volgende agenda:
Artikel 1. De gemeenteraad geeft goedkeuring aan de agenda van de algemene vergadering van de Intergemeentelijke Samenwerking Westlede (IGS Westlede) van 30 mei 2023 met volgende punten:
Art. 2. De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de algemene vergadering van de Intergemeentelijke Samenwerking Westlede (IGS Westlede) van 30 mei 2023 wordt opgedragen zijn stemgedrag af te stemmen op basis van deze beslissing.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, in het bijzonder artikel 441 dat bepaalt dat een lid van de raad van bestuur minstens tweemaal per jaar, tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad, verslag uitbrengt over de uitoefening van de bevoegdheden en taken van de raad, en verstrekt toelichting bij het beleid van de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging.
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, in het bijzonder deel 3 - titel 3 - hoofdstuk 3 - afdeling 3 over dienstverlenende en opdrachthoudende verenigingen.
Het gemeenteraadsbesluit van 28 januari 2019 houdende voordracht van de heer Rigo Van de Voorde als bestuurder bij IVM.
De beslissing van de algemene vergadering van IVM van 20 maart 2019 houdende de benoeming van de heer Rigo Van de Voorde als bestuurder.
Het gemeenteraadsbesluit van 28 januari 2019 waarbij de heer Hans Van Hooland als vertegenwoordiger en mevrouw Agnes Lannoo – Van Wanseele als plaatsvervangend vertegenwoordiger werden aangeduid om deel te nemen aan de algemene vergaderingen van IVM voor de duurtijd van de huidige legislatuur.
Schepen Rigo Van de Voorde brengt als lid van de raad van bestuur van IVM-verslag uit aan de gemeenteraad over het beleid van IVM:
Enig artikel. De raad neemt kennis van de halfjaarlijkse rapportering over het beleid van IVM.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikel 40 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.
Het Burgemeestersconvenant 2030, zoals ondertekend door het gemeentebestuur op 29/04/2019, aangaande de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.
Het Lokaal Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse Regering en de Vlaamse steden en gemeenten van 4 juni 2021 aangaande het verbintenissen engagement inzake de algemenen engagementen en de vier werven behoudend 16 specifieke doelstellingen.
Het besluit van de gemeenteraad van 11/10/2021 ter goedkeuring van de ondertekening van het lokaal energie- en klimaatpact.
De gemeente Sint-Martens-Latem ondertekende het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 op 11/10/2021. Binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact moet tot 2030 een jaarlijkse inhoudelijke rapportering met betrekking tot de vooruitgang opgemaakt worden dat na voorleggen aan de gemeenteraad bij Agentschap Binnenlands Bestuur moet ingediend worden.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Lokaal Klimaatpactportaal, waar de Vlaamse overheid de monitoring van de doelstellingen bijhoudt.
Er wordt gerapporteerd over doelstellingen waarrond iedereen (inwoners, bedrijven, bestuur) inspanningen kan leveren:
* Vergroening (werf 1): bomen, hagen, natuurgroenperken
* Energie en renoveren (werf 2): collectieve renovaties, coöperatieve hernieuwbare energieprojecten
* Mobiliteit (werf 3): deelsystemen, laadpunten, fietspaden
* Droogte (werf 4): ontharding, hemelwateropvang
* Algemene doelstellingen: energiebesparing en reductie CO2-uitstoot lokaal patrimonium, verLEDding
Enig artikel. De gemeente neemt kennis van de rapportering 2022 in verband met het Lokaal Energie- en Klimaatpact.
Het Decreet van het Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 10°: de gemeenteraad is bevoegd voor het vaststellen van de plaatsingsprocedure en het vaststellen van de voorwaarden van overheidsopdrachten.
Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.
Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten.
Koninklijk Besluit van 18 april 2017 plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren.
Koninklijk Besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en verdere wijzigingen.
Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen.
Woensdag 15 maart 2023: werkgroep met leden van de gemeenteraad.
Goedkeuring selectieleidraad op de gemeenteraad van 23 januari 2023.
Dit is de gunningsleidraad voor het project 'Nieuwbouw gemeentelijke basisschool te Sint-Martens-Latem' met als opdracht 'Ontwerpopdracht voor architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg en EPB-verslaggeving', in opdracht van de Gemeente Sint-Martens-Latem.
De Aanbesteder heeft in de 1e fase de ingediende aanvragen tot deelneming beoordeeld en een selectiebeslissing opgemaakt, waarbij maximaal 4 kandidaten geselecteerd werden.
In deze 2e fase van de procedure worden de geselecteerde kandidaten in het bezit gesteld van de nodige opdrachtdocumenten zoals deze gunningsleidraad, het programma van eisen,… e.d. en uitgenodigd om een offerte in te dienen.
Het project omvat een netto bouwbudget van 5.600.000,00 EUR (exclusief losse inrichting, erelonen en BTW). Het bouwproject omvat de afbraak van de bestaande schoolgebouwen, en de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool (lager- en kleuteronderwijs) op dezelfde site. De nieuwbouw moet zorgen voor een school waar ongeveer 227 leerlingen (lager en kleuter) kunnen leren en groeien.
Het programma van eisen omvat onder andere een administratief deel (secretariaat, leraarskamer,…), verschillende klassen voor lager- en kleuteronderwijs, een speel- en turnzaal (polyvalente ruimte), sanitaire voorzieningen, omgevingsaanleg (speelplaats, fietsenstalling,…),… en nevenfuncties. Het programma van eisen omvat eveneens de integratie van de lokale muziekschool in de nieuwe schoolgebouwen.
De Aanbestedende Overheid wenst dit programma te realiseren op de huidige site van de gemeentelijke basisschool, gelegen te Burgemeesterstraat 7, 9830 Sint-Martens-Latem.
Artikel 1. De gemeenteraad keurt de gunningsleidraad goed voor de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool te Sint-Martens-Latem. Deze leidraad wordt uitsluitend overgemaakt aan de geselecteerde architectenbureau n.a.v. de selectieleidraad. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek.
Art. 2. De procedure verloopt volgens een mededingingsprocedure met onderhandeling.
Art. 3. De opdracht bevat de ontwerpopdracht voor architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg en EPB-verslaggeving.
Art. 4. De kandidaturen dienen uiterlijk op 4 september 2023 om 15u00 ingediend te zijn.
Het Decreet van het Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 10°: de gemeenteraad is bevoegd voor het vaststellen van de plaatsingsprocedure en het vaststellen van de voorwaarden van overheidsopdrachten.
Wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.
Wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten.
Koninklijk Besluit van 18 april 2017 plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren.
Koninklijk Besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en verdere wijzigingen.
Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen.
Woensdag 15 maart 2023: werkgroep met leden van de gemeenteraad.
Goedkeuring selectieleidraad door de gemeenteraad op 23 januari 2023.
De gunningsleidraad voor '(Ver)nieuwbouw site De Vierschaar te Sint-Martens-Latem' wordt ter goedkeuring voorgelegd. De uit te voeren opdracht omvat de ontwerpopdracht voor architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg en EPB-verslaggeving. De opdracht omvat een geraamd netto bouwbudget van ongeveer 2.000.000,00 EUR (exclusief losse inrichting, erelonen en BTW).
Het bouwproject omvat het verbouwen van de site De Vierschaar, met een gedeelte nieuwbouw (kleine theater- en concertzaal) en een gedeelte (ver)nieuwbouw (het huidige gebouw ‘Centrum De Vierschaar’). Ook het beschermd monument ‘Villa Juliana’ en de volledige omgevingsaanleg zal geïntegreerd worden in het bouwprogramma. Het eindresultaat moet zorgen voor integratie van bestaande en nieuwe gebouwen, tot een eengemaakte site en dorpszaal waar het verenigings- en cultuurgebeuren van Sint-Martens-Latem veel mogelijkheden heeft.
Het programma van eisen omvat onder andere een inkomhal, een keuken, een café-lobby (met bar), een theater- en concertzaal (met backstage), sanitaire voorzieningen, omgevingsaanleg,… en nevenfuncties. Een visienota over dit programma werd toegevoegd als bijlage.
Het lokaal bestuur wenst dit programma te realiseren op de huidige site ‘De Vierschaar’, gelegen te Xavier De Cocklaan 5, 9830 Sint-Martens-Latem. Het lokaal bestuur is dus op zoek naar een geïntegreerd ontwerpteam (architect, ingenieurs stabiliteit en technieken, omgevingsaanleg, EPB-verslaggever, akoestiek,…) dat de nodige affiniteit heeft met realisaties van ontmoetings-, gemeenschaps- en/of culturele centra, theater- en concertzalen, polyvalente zalen,….
Artikel 1. De gemeenteraad keurt de gunningsleidraad goed voor de (Ver)nieuwbouw site De Vierschaar te Sint-Martens-Latem. Deze leidraad wordt uitsluitend overgemaakt aan de geselecteerde architectenbureau n.a.v. de selectieleidraad. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek. .
Art. 2. De procedure verloopt volgens een mededingingsprocedure met onderhandeling.
Art. 3. De opdracht bevat de ontwerpopdracht voor architectuur, stabiliteit, technieken, omgevingsaanleg en EPB-verslaggeving.
Art. 4. De kandidaturen dienen uiterlijk op 18 september 2023 om 15u00 ingediend te zijn.
De Nieuwe Gemeentewet van 24 juni 1988, artikel 119.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41.
De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1968, artikel 2.
Het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens , artikel 5.
Het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens, artikel 4.
De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1968.
Het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.
Het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 houdende de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens.
Het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.
Het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens.
Omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009 betreffende de gemeentelijke aanvullende reglementen op de politie over het wegverkeer.
Het collegebesluit van 31 oktober 2022 ter goedkeuring van de gunning van de overheidsopdracht ‘Raamovereenkomst elektrisch autodelen’.
In kader van de uitrol van publieke laadinfrastructuur op het openbare domein, georganiseerd door de Vlaamse Overheid, kunnen burgers, organisaties en lokale besturen de plaatsing van laadpalen aanvragen. Een eerste batch van locaties werd reeds goedgekeurd. De opbouw en organisatie van een autodeelsysteem, zoals vastgelegd in het besluit van de gemeenteraad van 29 juni 2020 ter goedkeuring van de herziening van het gemeentelijkmobiliteitsplan, gewijzigd door het besluit van de gemeenteraad van 7 september 2020, zal eveneens worden voorzien op desbetreffende locaties. Per publieke laadpaal worden twee parkeerplaatsen gereserveerd; één parkeerplaats is voorbehouden voor elektrische voertuigen, is aangeduid met een verkeersbord E9a en onderbord GVIId met symbool elektrische voertuigen; de andere parkeerplaats voor voertuigen van de autodeelorganisatie BattMobility wordt aangeduid met verkeersbord E9a en onderbord GVIId met opschrift 'autodelen'.
Artikel 1.
Op de Xavier de Cocklaan (N43) ter hoogte van huisnummer 5, op de publieke parking van het Centrum De Vierschaar;
Op de Latemstraat ter hoogte van huisnummer 71, voor een dwarsliggende parkeerplaats;
Op de Vennelaan ter hoogte van huisnummer 10, voor een dwarsliggende parkeerplaats;
Op de Constant Permekelaan ter hoogte van huisnummer 54, op de publieke parking van het Wijkcentrum Oase;
Op de Mortelputstraat ter hoogte van huisnummer 3, voor een dwarsliggende parkeerplaats geldt: parkeren is toegelaten en parkeren is voorbehouden voor elektrische voertuigen.
Dit wordt aangeduid door verkeerstekens:
- E9a
- GVIId
Art. 2.
Op de Xavier de Cocklaan (N43) ter hoogte van huisnummer 5, op de publieke parking van het Centrum De Vierschaar;
Op de Latemstraat ter hoogte van huisnummer 71, voor een dwarsliggende parkeerplaats;
Op de Vennelaan ter hoogte van huisnummer 10, voor een dwarsliggende parkeerplaats;
Op de Constant Permekelaan ter hoogte van huisnummer 54, op de publieke parking van het Wijkcentrum Oase;
Op de Mortelputstraat ter hoogte van huisnummer 3, voor een dwarsliggende parkeerplaats geldt: parkeren is toegelaten en parkeren is voorbehouden voor autodelen.
Dit wordt aangeduid door verkeerstekens:
- E9a
- GVIId
Art. 3. De inbreuken op deze verordening zullen, afhankelijk van hun aard, gestraft worden met politiestraffen of administratieve boetes conform het GAS-reglement.
Art. 4. Dit reglement treedt in werking vanaf de plaatsing van de signalisatieborden.
Art. 5. Dit aanvullend verkeersreglement zal ter kennisgeving worden
- overgemaakt aan de Rechtbank van Eerste Aanleg Gent;
- overgemaakt aan de Procureur des Konings van de Afdeling Politierechtbank Gent;
- overgemaakt aan de bevoegde parketmagistraat van het Parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent;
- opgeladen in het Digitaal loket bestuurszaken van het Agentschap Binnenlands Bestuur;
- opgeladen in de Verkeersbordendatabank van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken;
- overgemaakt aan de Provinciale GAS-ambtenaar;
- overgemaakt aan de Politiezone Schelde-Leie;
- overgemaakt aan de hoofdinspecteur van de wijkpolitie Sint-Martens-Latem;
- overgemaakt aan de hulpverleningszone Brandweerzone Centrum;
- bekendgemaakt via de gemeentelijke website.
Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41.
De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1968, artikel 2.
Het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens , artikel 5.
Het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens, artikel 4.
De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1968.
Het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.
Het Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 houdende de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens.
Het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.
Het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens.
Omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009 betreffende de gemeentelijke aanvullende reglementen op de politie over het wegverkeer.
Het besluit van de gemeenteraad van 21 november 2022 houdende de principiële goedkeuring van het fietsnetwerk Sint-Martens-Latem voorziet de inrichting van de volgende wegen als fietsstraat: Baarle-Frankrijkstraat, Brakelstraat, Brandstraat, Broekstraat, Bunderweg, Burgemeesterstraat, De Knok, Dorpsstraat, Eikeldreef, Hoge Heirweg, Hoge Kouter, Kapitteldreef, Kasteeldreef, Lindenstraat; Muldersdreef, Nelemeersstraat, Oudburgweg, Oude Pontweg, Oude Vierschaarstraat, Paddenhoek, Palepelstraat, Rode Beukendreef, Twee Dreven, Vijverhoflaan, Wijngaard, Zevecotestraat.
Artikel 1. Er wordt een fietszone ingevoerd. De regels van de fietsstraat zijn van toepassing in volgende straten:
Dit wordt aangeduid door verkeerstekens:
- F111
- F113
Art 2. In uitvoering van de bepalingen uit artikel 1 wordt de nodige verkeerssignalisatie geplaatst, conform het signalisatieplan in bijlage. De fietsstraat wordt aangeduid met het verkeersbord F111 en eindigt ter hoogte van het verkeersbord F113.
Art. 3. De inbreuken op deze verordening zullen, afhankelijk van hun aard, gestraft worden met politiestraffen of administratieve boetes conform het GAS-reglement.
Art. 4. Dit reglement treedt in werking vanaf de plaatsing van de signalisatieborden.
Art. 5. Dit aanvullend verkeersreglement zal ter kennisgeving worden
Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur, artikel 40.
Onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van het decreet leersteun.
Het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997.
Het decreet over leersteun bepaalt dat een schoolbestuur moet aansluiten bij één leersteuncentrum (LSC) naar keuze, met uitzondering van een specifiek leersteuncentrum type 4, 6 of 7, georganiseerd door een bestuur van het eigen of een ander onderwijsnet, om leersteun te kunnen ontvangen voor de leerlingen en leerkrachten van zijn school/scholen voor gewoon onderwijs (gewoon basisonderwijs en gewoon secundair onderwijs).
Een dergelijk LSC biedt leersteun aan scholen voor gewoon onderwijs (gewoon basisonderwijs en gewoon secundair onderwijs) die leerlingen hebben met:
- een GC-verslag (verslag gemeenschappelijk curriculum, dit is een verslag dat toegang geeft tot leersteun bij een gemeenschappelijk curriculum, vermeld in artikel 16 van het decreet basisonderwijs en artikel 352 van de Codex Secundair Onderwijs),
- IAC-verslag (verslag individueel aangepast curriculum, dit is een verslag dat toegang geeft tot een individueel aangepast curriculum, vermeld in artikel 15 van het decreet basisonderwijs en in artikel 294, §2, 1° van de Codex Secundair Onderwijs) of
- OV4-verslag (dit is het verslag vermeld in artikel 294, §2, 2° van de Codex Secundair Onderwijs).
Het schoolbestuur heeft de volgende scholen voor gewoon basisonderwijs:
- 131987 Gemeentelijke basisschool Deurle
- 24646 Gemeentelijke basisschool Latem
Deze scholen hebben leerlingen met de hierboven vermelde verslagen.
Een dergelijk LSC kan deel uitmaken van een school voor buitengewoon onderwijs of kan een zelfstandige instelling zijn.
Een specifiek leersteuncentrum type 4, 6 of 7 is een leersteuncentrum dat deel uitmaakt van een school voor buitengewoon onderwijs en dat alleen leersteun biedt voor leerlingen met een GC-verslag, IAC-verslag of OV4-verslag type 4, type 6 of type 7, in het gewoon basisonderwijs en het gewoon secundair onderwijs.
Het schoolbestuur is momenteel aangesloten bij het ondersteuningsnetwerk Meetjesland.
Deze LSC’s komen in de plaats van de huidige ondersteuningsnetwerken. Volgens de ontwerptekst van de memorie van toelichting kiest de Vlaamse Regering hiermee voor een nieuw ondersteuningsmodel.
- Mensen, middelen en expertise worden geconcentreerd in deze nieuwe leersteuncentra, die anders georganiseerd zijn dan de huidige ondersteuningsnetwerken.
- Er wordt gekozen voor een beperkt aantal leersteuncentra die de mogelijkheden maximaal bundelen én garanderen met een voldoende kritische massa.
- Scholen voor gewoon onderwijs kiezen vrij het leersteuncentrum waarbij ze willen aansluiten (los van het net of de koepel waartoe ze behoren) en nemen een belangrijke rol op in de leersteunraad. Jaarlijks kunnen ze kiezen om hun middelen in dat leersteuncentrum onder te brengen waar hun noden optimaal beantwoord worden.
De Vlaamse Regering heeft met de representatieve verenigingen van inrichtende machten (waaronder OVSG) en het gemeenschapsonderwijs een protocol afgesloten over waar de LSC’s mogen worden opgericht en door welke besturen (protocol landschap LSC).
Het schoolbestuur moet zijn keuze meedelen aan het betrokken leersteuncentrum en aan AGODI uiterlijk een maand na de publicatie van dit protocol landschap LSC.
Het LSC waarbij het schoolbestuur wenst aan te sluiten is de zelfstandige instelling Leersteuncentrum Oost-Vlaanderen.
Het schoolbestuur wenst aan te sluiten bij het LSC Oost-Vlaanderen om voor de leerlingen en leerkrachten van de eigen school/scholen te voorzien in professionele leersteun. Deze leersteun komt in de plaats van de ondersteuning door het huidige ondersteuningsnetwerk Meetjesland dat ophoudt te bestaan.
Dit LSC is opgenomen in het protocol landschap LSC waardoor het voorlopig erkend zal zijn voor het schooljaar 2023-2024 en het schooljaar 2024-2025.
Dit LSC is een zelfstandige instelling.
Het schoolbestuur voldoet aan de voorwaarden voor aansluiting zoals omschreven in de onderwijsreglementering.
Het schoolbestuur moet zijn keuze meedelen aan het betrokken leersteuncentrum en aan AGODI uiterlijk een maand na de publicatie van het vermelde protocol landschap LSC. Door deze zeer strakke timing is het college van burgemeester genoodzaakt om bij hoogdringendheid een voorlopige beslissing te nemen. Deze beslissing zal worden bekrachtigd op de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad.
Enig artikel. Het schoolbestuur sluit op 1 september 2023 met zijn scholen gewoon basisonderwijs ( 131987 en 24646) aan bij het leersteuncentrum Oost-Vlaanderen.
Namens Gemeenteraad,
An De Vreese
Algemeen directeur
Peter Draulans
Voorzitter